Din bakgrund

Din bakgrund

För att tillgodogöra dig kursen till Diplomerad Hormonterapeut på bästa sätt, behöver du ha någon form av grundläggande hälsoutbildning i botten med en förståelse för hur kroppen fungerar. Är du redan verksam teraput inom hälsa i eget företag, så räknas detta som en vidareutbildning och är avdragsgill.

Upplägg

Utbildningen är primärt skapad för dig som vill arbeta med hormonell balansering i din nuvarande verksamhet. Det är viktigt att du har någon form av kost- och näringskompetens – en kunskap som är viktig när man arbetar med hormoner. Är du helt nybörjare inom kost och näring, är det bättre att du först utbildar dig till den grunden att stå på.

Jag kommer lära ut de verktyg, arbetssätt och prover jag arbetar med för att balansera äggstockar, binjurar och sköldkörtel. Vi kommer även in på insulin, mage/tarm, örternas värld och vanliga symtom och obalanser som jag vet att många klienter har besvär med. Fokus under utbildningen är på kvinnans symtom i samtliga hormonella faser,  men även generella hälsoobalanser som drabbar båda könen.

Under kursen går vi igenom de tillskott av hormoner och kosttillskott som jag vet fungerar i samarbetet med din klient, hur man tänker i val av leverantörer av tillskott, dokumentation och underlag som kan hjälpa dig när du träffar klienter. Detta för att du ska kunna komma igång så snabbt som möjligt och använda dina nya kunskaper praktiskt.

Vi fördjupar oss kring hormonerna;  östrogen, progesteron, testosteron, kortisol, sköldkörtelhormoner, serotonin samt melatonin och hur man tänker utifrån olika klienter och symtom, steg för steg. Vi kommer även diskutera mage/tarm obalanser, candida och vilka råd du kan ge kring det eftersom dysbios ställer till mycket oreda med hormonerna.  Nadja Öström är min gästföreläsare för genomgången av sköldkörteln under en hel kursdag och det kan tillkomma någon annan spännande och kompetent gästföreläsare under kursen. Den detaljerade kursöversikten kan komma att justeras vad gäller planering under pågående kurs.

Mer detaljerad kursöversikt

 

Efter kursavslutning gör du en inlämningsuppgift av ett klientfall för att bli godkänd diplomerad hormonterapeut från Louise Edlund Utbildningar AB. Du behöver också ha en lektionsnärvaro på minst 85 % av totalt 6 dagar. Det innebär max 5 timmars frånvaro.

För att du ska kunna bedöma mig som utbildningsgivare, hoppas jag att du hittar vad du söker här på sidan eller via min hemsida: www.louiseedlund.se
Där finns också gott om referenser från klienter, kollegor och elever liksom här under fliken: ”Omdömen”.

Du kommer ingå i en särskild facebook grupp för hormonterapeuter utbildade av mig där ni kan resonera med varandra.