Om Louise Edlund

Jag heter Louise Edlund, driver mitt företag Louise Edlund Utbildningar AB, arbetar som kost- & näringsrådgivare och som hälsocoach med både bredd och djup, alltså med ett holistiskt tankesätt. Min expertis är fokuserad kring kvinnohälsa och hormoner men med alla mina övriga kompetenser parallellt. Under många år har jag också haft uppdrag som konsultande lärare åt tre olika utbildningsföretag inom hälsobranschen. Är utbildad Kost- och Näringsrådgivare, ICC coach, NLP practitioner,
Lic Styrketräningsinstruktör.

Omdömen  från eleverna för Dipl Hormonterapeut hittar du här

Om du är intresserad av min terapeutverksamhet och ta del av mängder med blogginlägg som jag skrivit under åren, så hänvisar jag till www.louiseedlund.se.

Louise pratar med Malou efter 10 i november 2017 om hur klimakteriet påverkar relationer

2 avsnitt:
Malou och jag pratar om hur allt började

Psykolog Egil Inge är med i diskussionerna

Min bakgrund

Som kvinna och privatperson har jag personlig erfarenhet av mängder med hormonella obalanser, utbrändhet, sköldkörtelunderfunktion vilket gör att jag vet hur det känns. Detta har drivit mig mot att söka lösningar och att utbilda mig för att kunna hjälpa andra med liknande besvär. Det blir ett annat engagemang när man förstår i grunden.

Jag lever och tänker själv likt paleokost vad gäller min mat, naturlig mat lagad från grunden. Är glutenfri, sockerfri (så långt det är möjligt) och har även tagit bort flytande mjölkprodukter. Det är inte på något sätt nödvändigt att du lever lika som jag, men det är bra om vi har ungefär samma grund att stå på eller att du åtminstone tycker att det verkar riktigt. Under kursen får du förstås en övergripande grund i varför jag tänker som jag gör eftersom kosten är så viktig för hormonell balans.

Efter många års yrkeserfarenhet inom reklam, marknadsföring och projektledning, valde jag att byta yrkesinriktning i mitten av 2000-talet. Jag startade mitt eget företag inom hälsa och näring och var med som delägare och byggde upp mf Hälsocenter AB på Kungsholmen i Sthlm 2007-2013.

Första gången jag kom i kontakt med kolhydratreducerad kost var redan 2005 på en utbildning i Norge. Sedan dess har jag själv ätit som jag lär, gett personlig hälsorådgivning, hållit kurser och föredrag och har många års praktisk erfarenhet av hur man får hälsoåtgärder att fungera i vardagen på jobbet och hemma med en stor familj på 5 personer, även när det blir stressigt och ont om tid.

Jag läste till Lic Kostrådgivare redan 2006 hos Fredrik Pauluns näringscenter, utbildade mig vidare till Kost- och näringsrådgivare hos mf Education (numera Paleo Institute), ICC coach och NLP Practitioner via Skandinaviska ledarhögskolan Lars Eric Uneståhl, Lic Styrketräningsinstruktör samt Lic EQ ledare. Jag har varit delägare och drivit mfHälsocenter på Kungsholmen i Sthlm under åren 2008 – 2013.

Vidareutbildad i hormonlära via bl a Sylvia Oppenheim (Hormoni.se) och sedan läst hyllmeter med hormonlitteratur på svenska och framförallt engelska och gått mängder med småkurser och seminarier.  2013 började jag arbeta hemifrån på distans, så du träffar mig via telefon, Skype eller webbinarium om jag inte är ute och föreläsare eller håller kurs.

I övrigt samarbetar jag tätt med ett flertal hälsopotentater i Sverige. Tusentals kvinnor följer mig via mitt hormonforum på facebook och många hundratals klienter har passerat min mottagning under åren och är även återkommande klienter.

Under fliken ”podcasts” hittar du till poddar jag gjort med kollegor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *